9 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες πριν από τις 9:00!

Αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου, να πατάς πάνω από δέκα φορές αναβολή στο ξυπνητήρι σου κάθε πρωί, να “σκάβεις” στη ντουλάπα σου για να βρεις το outfit της ημέρας και στη συνέχεια να κάνεις το μακιγιάζ σου, τρώγοντας και οδηγώντας ταυτόχρονα προς την δουλειά, τότε τα πρωινά σου χρειάζονται μια γενική… επισκευή. Μην ξεχνάς ότι η πρωινή σου ρουτίνα, είναι αυτή που δίνει τον ρυθμό της ημέρας. Για να είσαι πιο πετυχημένη στη… ζωή, δοκίμασε αυτά τα δοκιμασμένα και αληθινά κόλπα. Εννιά πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες, πριν από τις 9:00 το πρωί.

Κινούνται

Aυτό δεν προϋποθέτει απαραίτητα σκληρή άσκηση ή προπόνηση. Λίγες κινήσεις yoga μόνο ή λίγα λεπτά περπατήματος, μπορούν να βοηθήσουν στην κυκλοφορία του αίματος, στη μείωση του στρες και στην ενίσχυση της καλής σου διάθεσης. Ωστόσο σίγουρα παίρνεις bonus αν ξεκινήσεις τη μέρα σου στην αίθουσα spinning ή τρέχοντας 5 χιλιόμετρα με την αυγή.

Δεν “χτυπάνε” το ξυπνητήρι και δεν πατούν αναβολή

Μάθε αυτές τις δύο λέξεις: Αδράνεια ύπνου. Με το να πατάς την αναβολή στο ξυπνητήρι σου, κάνεις άνω κάτω τον κιρκαδικό σου ρυθμό (βιολογικό ρολόι), πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σε κάνει γκρινιάρα και να νιώσεις αποπροσανατολισμένη. Κι αυτή η αδράνεια ύπνου μπορεί να πάρει 2 – 4 ώρες ώστε να ξεπεραστεί. Έτσι σίγουρα δεν θα πρόκειται για ένα παραγωγικό πρωινό γι’ αυτό και τα #girlbosses έχουν μάθει να ξυπνούν αμέσως μόλις χτυπά το ξυπνητήρι τους.

Τρώνε πρωινό

Το πρωινό είναι κυριολεκτικά το “καύσιμο” που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Κάθε #girlboss αξίζει μέσα στο δύσκολο πρόγραμμά του, να έχει δημιουργήσει χρόνο για ένα υγιεινό γεύμα το πρωί.

Δημιουργούν μία “to – do” λίστα

Τα οφέλη των “to – do” λιστών είναι τεκμηριωμένα. Εκτός από το γεγονός ότι μπορούν να σε βοηθήσεις να οργανώσεις σωστά την ημέρα σου, διώχνουν και την ακαταστασία που ίσως επικρατεί στο μυαλό σου κι έτσι μπορεί να μειωθεί πάρα πολύ το άγχος σου.

Κάνουν μια εμψυχωτική συζήτηση με τον εαυτό τους

Η δύναμη της θετικής σκέψης: Οι επιτυχημένες γυναίκες ξέρουν πώς ν’ “ανεβάζουν” τον εαυτό τους το πρωί. Κάνοντας μια εμψυχωτική συζήτηση θα εστιάσεις στην ενέργειά σου και θα δεις την Wonder Woman που κρύβεις μέσα σου.

Διαβάζουν τα νέα

Tα news alerts σου δεν θα πρέπει να σε φοβίζουν. Τα girl bosses φροντίζουν να μένουν ενήμερα για τα σημαντικά θέματα και αφιερώνουν χρόνο, ώστε να διαβάζουν τις ειδήσεις στα αγαπημένα τους sites.

Ενυδατώνονται

Ποτέ τα πετυχημένα κορίτσια δεν είναι αφυδατωμένα. Άλλωστε μέσα στις παρενέργειες είναι ο πονοκέφαλος και η ζαλάδα, κάτι που δεν θέλουμε καθόλου όταν έχουμε απαιτητικές ημέρες. Extra bonus αν ξεκινάς την ημέρα σου με χλιαρό νερό και στημένο λεμόνι.

Παίρνουν τον χρόνο τους

Εδώ γυρίζουμε πίσω, στο να μην πατάμε την αναβολή στο ξυπνητήρι. Υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να τρέχεις σαν τρελή το πρωί και να βγαίνεις από την πόρτα του σπιτιού σου αγχωμένη; Βεβαιώσου ότι έχεις αρκετό χρόνο να ετοιμαστείς το πρωί, καλμάροντας αυτή τη χαοτική ενέργεια.

Κάνουν κάτι που θα τους φέρει χαρά

Προσθέτοντας ένα πράγμα το πρωί που θα σε κάνει ευτυχισμένη – από το να διαβάζεις ένα βιβλίο όσο θα πίνεις τον καφέ σου, μέχρι να δεις ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς – μπορεί να κάνει όλη την ημέρα σου πολύ πιο ευχάριστη.