Πώς να κάνεις φίλους αν δουλεύεις από το σπίτι

Πες στους γνωστούς σου, ότι κατάφερες να δουλεύεις (oριστκά) από το σπίτι και θα καταλάβεις πόσο τυχερή είσαι από τις αντιδράσεις τους. Η εργασία λοιπόν από το σπίτι έχει τα προνόμιά της αλλά σίγουρα ημέρα με την ημέρα, δεν θα μοιάζει με μια τυχερή Παρασκευή, που απλά απαντάς τα email σου από τον καναπέ σου.

Πολύ γρήγορα, πρόκειται να χάσεις την φυσική επαφή με τους συναδέλφους σου, που πολλές φορές γεννιούνται μεγάλες φιλίες μέσα από αυτή. Όταν είμαστε ενήλικοι, είναι δύσκολο να κάνεις νέες φιλίες και συχνά κάποιοι βασίζονται σε αυτή την επαφή με συναδέλφους από το εργασιακό περιβάλλον, όπως κάνουμε στα χρόνια του σχολείου. Αλλά επειδή πλέον, όλο και περισσότεροι δουλεύουμε μόνοι μας, υπάρχουν πολλοί που αναμένουν να βρουν τρόπο να κάνουν φιλίες, εκτός εργασιακού περιβάλλοντος.

Άλλαξε χώρο εργασίας και συστήσου στο προσωπικό

Όλες γνωρίζουμε, ότι για να γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, καλό είναι ν’ αλλάζεις μέρη και τοπία. Οκ, το να δουλεύεις από το μικρό coffee shop της γειτονιάς σου, δεν είναι καμιά καινούργια ανακάλυψη, αλλά αν προσεγγίσεις διαφορετικά τις ώρες που περνάς εκεί, ίσως και να έχεις κάποια αποτελέσματα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγάλεις το lap top σου στο αγαπημένο σου καφέ για να εργασθείς, πιάσε συζήτηση με τον barista ή τον υπεύθυνο του μαγαζιού, πες ποια είσαι, τι κάνεις και ίσως έρθουν και από εκείνους κάποιες συστάσεις με την πρώτη ευκαιρία. H ανάθεση εύρεσης φίλων σε κάποιον άλλον, είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα για τις εσωστρεφείς που δύσκολα θα τολμήσουν να ξεκινήσουν μια συζήτηση με κάποιον άγνωστο.

Δοκίμασε έναν χώρο συνεργασίας

Σύμφωνα με προβλέψεις ερευνών, εκατομμύρια άνθρωποι θα εργάζονται από κοινόχρηστους χώρους, μέχρι το τέλος του 2019. Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για νέες γνωριμίες και δεν χρειάζεται να ζεις σε μια μεγάλη πόλη για να το κάνεις αυτό. Σιγά σιγά ίσως διαμορφωθούν και δημόσιοι χώροι γι’ αυτό και στην χώρα μας.

Δώσε το παρών στα events του κλάδου σου

Αυτή είναι μια ακόμη επιλογή, με σίγουρα πάντα αποτελέσματα, μέχρι να διευρύνεις πραγματικά τον κύκλο σου. Σκέψου με πόσα άτομα μπορεί να έχεις κοινά ενδιαφέροντα που δεν γνωρίζεις και μπορείς να τα γνωρίσεις πηγαίνοντας μόνο σε ένα event;

Κάνε μια προσπάθεια μέσα από τα social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα πιο κατάλληλα για να διευρύνεις τον κύκλο σου, με βάση τα ενδιαφέροντά σου. Αν μέχρι τώρα έκανες απλά like σε κάτι που σου άρεσε, μπορείς ν’ αλλάξεις τρόπο συμπεριφοράς και σε αυτά. Ανέβασε ένα ενδιαφέρον άρθρο που νομίζεις ότι θα έχει απήχηση στο κοινό που σ’ ενδιαφέρει ή σχολίασε κάτι που βρίσκεις εσύ ενδιαφέρον.

Αποδέξου τα τυφλά ραντεβού (εντάξει τα… σχεδόν τυφλά)

Με λιγότερες πάντα πιθανότητες, από τις real time γνωριμίες, μπορείς να ζητήσεις από τους φίλους, γνωστούς και γενικά ομάδες ανθρώπων (παλιοί συμμαθητές, πρώην συνάδελφοι, φίλοι στο γυμναστήριο) να σε συστήσουν σε κάποιον ή κάποια που πιστεύουν ότι θα ταίριαζες (σε οποιοδήποτε τομέα).