Η σχέση που ενέπνευσε την Βιρτζίνια Γουλφ να γράψει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της: το «Ορλάντο».

Σύνοψη
Στο Λονδίνο του 1920, η ποιήτρια και μέλος της υψηλής κοινωνίας Βίτα Σάκβιλ-Γουεστ και η θρυλική συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, θα ξεκινήσουν μια ταραχώδη, παθιασμένη σχέση, που θα ξεπεράσει όλα τα κοινωνικά ταμπού, θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και το έργο τους και θα μείνει στην ιστορία. Βασισμένο εν μέρει στην αλληλογραφία των δύο γυναικών, το Vita and Virginia είναι κάτι για το οποίο, αν ζούσαν, θα ήταν και οι δύο περήφανες.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Ο στόχος μας δεν ήταν ποτέ να κάνουμε ένα δράμα εποχής. Θέλαμε από την αρχή να φαίνεται σύγχρονο κι ας διαδραματιζόταν το 1927. Η σχέση των δύο αυτών γυναικών ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ μπροστά από την εποχή της, γι αυτό και δεν θέλαμε αυτή η ταινία να κολλήσει στο παρελθόν. Αν σκεφτεί κανείς τις βιογραφίες εμβληματικών προσώπων που έχουν γυριστεί,  θα διαπιστώσει, πρώτον, ότι συνήθως αφορούν άνδρες και δεύτερον, ότι δεν είναι και ιδιαίτερα ενδιαφέρον να παρακολουθείς απλώς έναν ευφυή άνθρωπο να είναι έξυπνος. Στη διάρκεια της ταινίας, μπαίνουμε μέσα στο μυαλό της Βιρτζίνια, ιδιαίτερα όταν εμπνέεται από τη Vita και ξυπνούν μέσα της συναισθήματα.
Η ταινία επικεντρώνεται στο πιο έντονο κομμάτι της σχέσης των δύο γυναικών, παρακολουθώντας την Βιρτζίνια να ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά της, το σώμα της και τη σχέση της με το σεξ, όλα όσα της δίνει πραγματικά η Βίτα. Ο κόσμος έχει μία συγκεκριμένη εικόνα για την Βιρτζίνια Γουλφ , ως μία εύθραυστη γυναίκα που αγωνίστηκε όλη της τη ζωή με ένα φάσμα συναισθηματικών και ψυχολογικών προκλήσεων και στο τέλος αυτοκτόνησε . Αυτό που η ταινία θέλει να δείξει και να τονίσει, είναι η μεγάλη δύναμη  που βρίσκει η Βιρτζίνια, χρησιμοποιώντας το μοναδικό μυαλό της, να επεξεργαστεί και να ξεπεράσει μια τέτοια εμπειρία. Η στιγμή που θα χρησιμοποιήσει το ταλέντο της δημιουργώντας ένα σπουδαίο έργο. Ο σκοπός δεν ήταν να γυρίσουμε μία βιογραφία της Βιρτζίνια Γουλφ, αλλά να ρίξουμε μια ματιά σε μία πολύ συγκεκριμένη στιγμή της ζωής της, μια στιγμή μεγάλης δύναμης από μια γυναίκα που όλοι θεωρούσαν εύθραυστη.

Μια ταινία της: Τσάνια Μπάτον
Με τις: Τζέμα Άρτερτον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι
Διάρκεια: 110’

Από τις 20 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Seven Films